• ROEL

ROEL

Op 3 december 2009 overleed mijn maatje, Gerard van Holstein. Na een aantal jaar kei hard gevochten te hebben tegen kanker.

Voordat Gerard ziek werd, hadden wij het idee om samen te gaan wielrennen. We zouden gaan trainen voor Diekirch-Valkenswaard. Voordat we echter konden beginnen kwam het verschrikkelijke bericht dat Gerard ziek was. Zo doende is hier verder niks meer mee gedaan.

Nadat Gerard overleden was wilde ik ‘ons’ idee weer oppakken. Toen ik dit tegen ons mam vertelde, stelde zij voor om dit te combineren met Alpe d’HuZeS. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar werd als snel enthousiast hierover toen ik er meer over hoorde.

 

Hieruit begonnen we in 2011 als team ‘Gerard’s maatjes’. Maar als snel bleek dat het wel erg veel met zich mee bracht. Vooral het bij elkaar halen van het sponsor geld viel zwaar. Na heel erg hard werken zijn we dan toch een beetje in de goede richting kunnen komen. Ook het op de dag van het fietsen was het niet helemaal wat ik gehoopt had. Doordat we met een beperkt aantal mensen waren, moesten we eigenlijk grotendeels voor onszelf zorgen, en ook voor elkaar. Hierdoor verloor ik veel tijd en haalde ook hier niet wat ik wilde. Het resultaat was: 7.500,- inplaats van 10.000,- en 5 in plaats van 6 beklimmingen.

Tot op de dag van vandaag ben ik hier nog steeds een beetje ziek van. Het moto was: ‘opgeven is GEEN optie’... en voor mijn gevoel heb ik gefaald. Voor mijn gevoel heb ik niet gedaan wat ik voor Gerard wilde doen.

Toen Alpe d’HuZes 2012 werd aangekondigd, hebben we een kleine poging gedaan om nogmaals mee te doen. Al snel bleek dat dit niet haalbaar was. We deden dus niet mee, maar zijn er wel naar toe gegaan. Maar langs de zijlijn staan viel me toch wel tegen. Het kriebelde wel weer heel erg.

Dit jaar werd het idee voor Alpe d’HuZes weer aangedragen. Met een nieuw team. Nog een keer wil ik alles uit de kast halen. 6x voor mijn maatje de Alpe d’Huez beklimmen en hiermee bijdragen aan de bestrijding tegen kanker.

06-06-2013, ga ik samen met team ‘Maatjes’ voor 15.000,- en 6 beklimmingen.